Kaksi valtakuntaa

”Varas ei tule muuta kuin varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut tuomaan elämän ja yltäkylläisyyden.” (Joh. 10:10)

Kun istun varhain kirkkaana heinäkuisena aamuna verannalla katsellen tyyntä, auringossa hohtavaa, satakuntalaista jokimaisemaa viljan kypsyessä pelloilla, luonnon äänet ympärilläni, on helppo uskoa, että Jeesus teki täydellisen luomistyön, johon ei ole mitään lisättävää eikä pois otettavaa (Saarn. 3:11).

Mutta kun myöhemmin avaan radion ja kuuntelen aamu-uutisia, jotka kertovat pääasiassa Jumalan luoman ihmisen aikaansaannoksista, käsitys täydellisestä luomakunnasta särkyy kuin peili, jonka heijastaman kauniin kuvan ihmislapsen heittämä kivi murskaa mielettömäksi, ahdistavaksi sirujen sekamelskaksi, jonka välittämä kuva on pelottava ja käsittämätön. Miksi-kysymykset kaikuvat eri puolilta maailmaa. Miksi näin tapahtui? Minkätähden viattomia ihmisiä surmataan? Lapsiakin? Kuka tästä hyötyy? Kuka nauttii tappamisesta?

Kun nämä tappajat tekoaan suorittaessaan usein vielä huutavat: ”Allahu akbar!” (jumala on suuri), jää moni miettimään: ”Mikä on tämä jumala, joka vaatii seuraajiltaan veritekoja ja ihmisuhreja?” Raamattunsa tuntevalle ei jää hetkeksikään epäselväksi, kuka tai mikä tämä jumala on. Se on se paratiisin käärme, ihmissuvun villitsijä, jota Raamattu nimittää vanhaksi käärmeeksi, paholaiseksi, perkeleeksi ja saatanaksi (Ilm.20:2). Sen tarkoituksena on ollut varastaa, tappaa ja tuhota jo heti Kainin ja Abelin ajoista meidän päiviimme asti ja se tekee sitä kiihtyvällä tempolla tietäessään aikansa käyvän vähiin. Ihmiskunnalla itsellään ei ole voimaa pysäyttää tätä kehitystä tai vapautua tämän jumalan vahvasta otteesta. ”Jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja.” (Joh. 8:34) ”Joka tekee syntiä, on paholaisesta, sillä paholainen on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että tekisi tyhjäksi paholaisen teot.” (1. Joh. 3:8) Vain Jeesuksella on valta ja voima vapauttaa orjat ja katkoa paholaisen lukitsemat kahleet. ”Jos siis Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita” (Joh. 8:36).

Suurena ilonaiheena ja piristysruiskeena Suomen seurakunnille ovat olleet maahamme tulleet pakolaiset ja heidän parissaan tehtävä Jumalan valtakunnan työ. Ihania uutisia kuuluu eri puolilta Suomea ja Eurooppaa, siitä miten silmät avautuvat totuudelle, työ kantaa hedelmää ja maahanmuuttajia on tullut kymmenittäin uskoon ja kastettu. Jumala kokoaa jo kaikista kansanheimoista, sukukunnista, kansakunnista ja kielistä sitä suurta lukematonta ihmisjoukkoa, joka pian on koolla valkeissa vaatteissa valtaistuimen ja Karitsan edessä ylistämässä Jumalaa, (Ilm. 7:9). Moni seurakunta ja uskova on ikään kuin herännyt unestaan: hei meitä tarvitaan sittenkin, jokaisen pitää kuulla todistuksemme Jeesuksesta sekä lähellä että kaukana, jokainen haluaa, että rakastamme häntä Kristuksen rakkaudella! Kaksi näkymätöntä valtakuntaa tekee siis työtään ja etenee tämän näkyvän maailmamme keskellä: Jumalan valtakunta ja hänen vihollisensa, saatanan, valtakunta. Molemmilla on työntekijänsä ja toimijansa, jotka toteuttavat valitsemansa herran suunnitelmaa. Kukaan ei voi olla puolueeton! Toimettomuus edistää vastakkaisen puolen asemia ja etenemistä!

Sinut on kutsuttu Jumalan valtakunnan työntekijäksi. Ole siis veljeni ja sisareni omalla paikallasi aktiivinen Herrasi työntekijä toteuttaessasi Hänen suunnitelmiaan tässä lyhenevässä ajassa, nyt kun vielä voidaan tehdä työtä.

Sinua siunaten, Juuso

31.7.2016