Mikä on totuus?

”En kirjoita teille sen tähden, ettette tuntisi totuutta, vaan siksi, että te tunnette sen ja tiedätte, ettei mikään valhe ole peräisin totuudesta.”                                                                            (1. Joh.2:21)

Olemme tottuneet päivittäiseen informaatio- ja uutistulvaan ja tietyllä tavalla varmaan myös kovettuneet ja paatuneet sen sisältämän jatkuvan väkivallan, ahdistuksen ja puolitotuuksien edessä. Kaikki terroriteot ja –iskut eivät enää edes ylitä uutiskynnystä, eikä niitä kaikkia siksi raportoidakaan, varsinkaan jos ne kohdistuvat juutalaisiin tai kristittyihin.

Viime viikkojen aikana kolme surullista uutista kiinnitti erityisesti huomiotani kuvaten mielestäni järkyttävällä tavalla sairasta aikaa, jossa elämme.

Ensimmäisessä kerrottiin Norjan ev.lut. kirkon hyväksyneen samaa sukupuolta olevien parien vihkimisen. Tämäkin on niitä asioita, joihin tottuu ja turtuu, kun niistä paljon puhutaan ja kirjoitetaan. Yhtäkkiä vain huomaat koko yhteiskunnan ympärilläsi muuttaneen kantaansa pienen joukon suuriäänisen painostuksen edessä (Jes.3:9). Se, että kirkkokin luopuu Sanasta ihmisten mielipiteiden paineessa, todistaa, että se olisi samoin myös valmis Pilatuksen tavoin luovuttamaan Jeesuksen ristiinnaulittavaksi kansan niin vaatiessa. Ne jotka uskaltavat edelleen pitää kiinni Sanasta, leimataan patavanhoillisiksi kiihkoilijoiksi.

Toinen uutinen kertoi, miten norjalainen Anders Behring Breivik, joka vuonna 2011 surmasi 77 nuorta ihmistä, oli voittanut oikeudessa tehtyään kanteen, että hänen ihmisoikeuksiaan rikotaan ”epäinhimillisillä” vankilaoloilla. Häneltähän on kielletty tapaamiset ja pääsy internetiin elinkautistuomiota (Norjassa on vain 22v) kärsiessään. Sen sijaan hänellä on mahdollisuus opiskella kolmihuoneisessa sellissään, harjoittaa kuntoaan, katsella TV:tä, nauttia hyvästä ruuasta jne. Joukkomurhaajan hyvinvoinnista kannetaan kyllä huolta, mutta eipä nosteta ääntä niiden 100 miljoonan kristityn puolesta eri puolilla maailmaa, jotka päivittäin kohtaavat vainoa ja väkivaltaa, ja joista noin 100 000 vuosittain surmataan uskonsa tähden.

Kolmas kummallisen aikamme uutinen kertoo Yhdistyneitten Kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestön, UNESCOn, hyväksymästä päätöslauselmasta, jossa kielletään juutalaisten historiallinen yhteys temppelivuoreen ja Länsimuuriin. Raamattu ja arkeologia tosin todistavat, että tuhannen vuoden aikana sillä paikalla on seisonut peräkkäin kaksi juutalaisten temppeliä, jota kohden kaikki juutalaiset maailmassa ovat rukoilleet tuhansien vuosien ajan. On järkyttävää myös kuunnella sitä hiljaisuutta, mikä todistaa maailman kansojen ja kirkkojen hiljaa hyväksyvän sen, että maailman johtava kulttuurijärjestö kirjoittaa uudelleen ihmiskunnan historian perusasioita (2.Tim.4:4). Eikö juuri näin tapahtunut Euroopan juutalaisten kohdalla myös noin 70-80 vuotta sitten?

Moni kysyy jälleen, kuten Pilatus kysyi Jeesukselta: ”Mikä on totuus?” (Joh.18:38), sillä totuus tässä maailmassa tuntuu olevan suhteellinen käsite, joka hetkessä muuttuu ja taipuu enemmistön tai äänekkäimpien niin vaatiessa.

Kuitenkin Jeesus itse oli ja on totuus (Joh.14:6) ja hän tahtoo myös seuraajiltaan totuutta aina salatuimpaan saakka (Ps.51:6).

Pysytään lujasti kiinni Totuudessa ja nautitaan Jumalan antamasta keväästä!

Sinua siunaten, Juuso

4.5.2016