Armosta uskon kautta

 

”Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta – se on Jumalan lahja.”   (Ef. 2:8)

 

Tässä jakeessa puhutaan kolmesta jokaista ihmistä koskettavasta asiasta: armosta, pelastuksesta ja uskosta.

Koska Jumala on armollinen, me saamme vastaanottaa lahjan, joka pitää sisällään katuvalle syntiselle

Vainottu seurakunta

 

Me olemme kaikin tavoin ahtaalla mutta emme umpikujassa, neuvottomia mutta emme toivottomia, vainottuja mutta emme hylättyjä, maahan lyötyjä mutta emme tuhottuja. Me kannamme aina ruumiissamme Jeesuksen kuolemaa, että myös Jeesuksen elämä tulisi meissä näkyviin.  (2. Kor.4:8-10)

Älä pelkää!

 

”Älä pelkää! minä olen ensimmäinen ja viimeinen, ja minä elän, minä olin kuollut, mutta nyt minä elän aina ja iankaikkisesti, ja minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet.”     (Ilm.1:17b,18)

 

Tervehdys Pohjois-Suomesta, Paltamosta! Kesän lähetessä loppuaan kierroksemme Jacob-piispan kanssa on edennyt jo noin puoliväliin. On ollut mielenkiintoista matkata ympäri kotimaata, vierailla eri paikkakunnilla, eri seurakunnissa, tavata erilaisia Jumalan lapsia elämäntilanteissaan, keskustella, rukoilla, itkeä ja iloita heidän kanssaan.

Minne olet matkalla?

 

”Jeesus vaelsi kaupungista kaupunkiin ja kylästä kylään ja opetti matkallaan kohti Jerusalemia.”     (Luuk.13:22)

 

´Useita vuosia sitten eräs lähetyssaarnaaja vieraili seurakunnassa, johon silloin kuuluin. Hän kertoi meille, mitä hänelle oli tapahtunut työpisteessään jossakin päin Afrikkaa. Vuodet ovat kuluneet, mutta en ole unohtanut hänen tarinaansa. Luulen, että sillä olisi jotakin opetettavaa meille, ei ainoastaan yksilöinä vaan seurakuntana.

Pääsiäisen haaste

 

He tulivat paikkaan, jota kutsutaan Getsemaneksi . . . ja Hän alkoi tuntea kauhua ja tuskaa. Niin hän sanoi heille: ”Minun sieluni on syvästi murheellinen, aina kuolemaan asti.” . . . Hän meni vähän kauemmaksi, heittäytyi maahan ja rukoili, että se hetki, jos mahdollista, menisi häneltä ohi. Hän sanoi: ”Abba, Isä, kaikki on sinulle mahdollista. Ota tämä malja minulta pois. Ei kuitenkaan niin kuin minä tahdon vaan niin kuin sinä!” (Mark. 14: 32-36)